• mcba linkedin
 • mcba facebook

Mentor Capital & Business Advisory© | All Rights Reserved 2019

DESPRE 

Mentor Capital & Business Advisory (MCBA) este o companie privata de consultanta in managementul afacerilor si de investitii, ce opereaza la nivel global, axandu-se in principal pe investitiile internationale si dezvoltarea afacerilor.  MCBA este un consultant de incredere pentru multe institutii de top, datorita abordarii sale de exceptie in domeniul afacerilor. 

Atunci cand vorbim despre o afacere curenta sau una ce urmeaza a fi dezvoltata, aplicam o abordare holistica si oferim o valoare adaugata imediata, in baza unor pasi simpli ce aduc rezultatele scontate. 

Credem ca fiecare afacere poate functiona mai bine, poate sa-si creasca ratele de profit si sa atinga obiective mai inalte. 

Prin intermediul unei abordari multidisciplinare obtinute prin ani de experienta, aratam fiecarei companii cum sa vanda mai mult, cum sa-si reduca costurile operationale si cum sa beneficieze de etapele operationale ce ii vor mari afacerea. 

Lucram indeaproape cu clientii nostri, consiliindu-i pe parcursul intregului proces, alegand impreuna pasii si directia de afaceri, in timp ce ne folosim de vasta noastra experienta si de cunostintele in domeniul afacerilor. 

MCBA ofera atat consiliere cat si servicii de capital ce sunt necesare fiecarei companii ce are interesul sa creasca sau se confrunta cu o situatie de criza. 
 

Oferim servicii pentru: 

 • Companiile locale ce doresc sa creasca pe plan local sau sa acceseze noi piete. 

 • Companiile straine ce doresc sa intre in siguranta pe piata din Romania, pastrand o abordare cu risc scazut. 

 • CEO si fondatorii ce doresc sa se consulte si sa primeasca consiliere personala din partea unui consilier de incredere. 

 • Antreprenorii ce au un startup, insa doresc sa evolueze si sa devina jucatori globali. 

 • Investitorii imobiliari si dezvoltatorii ce au nevoie de suport in construirea unor proiecte fezabile si in strangerea de fonduri. 

 • Consiliile de administratie ce nu sunt multumite de rezultatele proiectelor implementate si cauta sa obtina recomandari obiective din partea unei terte parti, pentru a iesi din aceasta situatie. 

 • Companiile aflate intr-o situatie de criza ce iau masuri radicale pentru a rezolva situatia firmei lor, fiind dornice sa aplice modificari si sa vada rezultate rapide. 

 • Cei ce au rolul de jucatori locali pentru fondurile internationale si cauta o terta parte de incredere care sa le supervizeze portofoliul sau managementul local. 

Toate scenariile de mai sus (si multe altele) sunt situatii cu care ne-am intalnit si pe care le-am rezolvat in ultimii 20 ani de activitate, dintre care 15 ani in Romania. 

Unde operam?

MCBA opereaza in Europa Centrala si de Est prin intermediul investitiilor de capital privat, in ultimii 15 ani. 

Ne alegem proiectele, partenerii si clientii cu atentie, iar in unele cazuri suntem dispusi si impartim riscul cu ei, sa-i ajutam sa castige si sa-si pastreze o pozitie competitiva pe piata dorita si sa creeze o strategie pe termen lung si implementari care sa vizeze cresterea si optimizarea profiturilor. 

Cum ne alegem partenerii pentru investitii? 

Nu toate companiile ce ne contacteaza sunt pregatite, capabile sau eligibile sa primeasca investitiile noastre de capital (sau orice alt fel de investitie), din cauza problemelor financiare, situatiilor de criza, obligatiilor financiare foarte mari sau chiar problemelor operationale (cum ar fi un departament de vanzari ce nu functioneaza). 

De aceea, orice tip de colaborare cu MCBA de regula incepe cu o analiza aprofundata si un proces de consultanta. 

In cazul in care MCBA identifica o situatie de criza, ne axam in primul rand pe potentialul de crestere a companiei si in unele cazuri chiar impartim riscul de piata cu ele. Facem asta lucrand impreuna prin intermediul diviziei noastre de consultanta, pentru ca in primul rand sa rezolvam situatia de criza si sa imbunatatim criteriile de eligibilitate pentru potentialul de investitii. Printr-un proces de consultanta de succes si lucrand indeaproape cu clientii si partenerii nostri, de regula se obtin rezultatele dorite si se creeaza din nou noi oportunitati pentru investitii ce optimizeaza negocierea pentru toate partile implicate.
Sustinem compania pe parcursul acestui proces si ramanem la dispozitia acesteia pentru a sustine discutiile si implementarea investitorilor, fie ca este vorba despre noi sau nu, pentru a obtine un succes complet pentru toate partile implicate. 

Abordarea noastra de consultanta: 

Dupa mai mult de 20 de ani de activitate antreprenoriala si de consultanta, in care am dezvoltat un numar mare de industrii, am creat urmatoarele repere ce sunt necesare pentru orice serviciu de consultanta pentru a deveni unul de succes: 

 1. Stabilirea in prealabil a obiectivelor companiei si indicatorii de performanta (KPI) a procesului de consultanta. 

 2. Aplicarea unei abordari holistice pentru a debloca situatiile de criza si a genera crestere. 

 3. Colaborarea "mana in mana" impreuna cu echipa selectata sau direct cu actionarii/ fondatorii. 

 4. Pastrarea unei abordari eficiente, fara a aplica ore inutile de consultanta, pentru consultanta ce poate fi facuta in-house de catre echipa ta locala.

 5. Aplicarea unei filosofii proactive, care sa conduca intregul proces si sa ofere solutii imediate. Spre deosebire de abordarea de tip "coaching", credem ca un consultant de afaceri profesionist trebuie sa vina cu solutii concrete si specifice. 

 6. Imputernicirea echipei tale de management si stimularea companiei catre pozitia de piata dorita. 

Linia noastra principala este despre a te deplasa rapid in concordanta cu dinamica pietei.
Acest concept este de regula posibil doar atunci cand ai un consultant experimentat si o echipa grozava, ce te poate sustine in momentele critice si poate trece cu bine peste diverse blocaje - financiare, de marketing, manageriale si operationale. 

Dupa mai mult de 20 de ani de experienta in domeniu si un portofoliu de mari dimensiuni in diverse domenii si industrii, le putem oferi companiilor selectate optiunea de a creste in siguranta, in vreme ce le oferim sprijin profesional ce acopera toate aspectele necesare cresterii, permitandu-ne sa le ghidam in procesul complicat de extindere a afacerii pe piata din Romania. 

 

Avem puterea si cunostintele pentru a te ajuta si de a deveni partenerii tai - contacteaza-ne azi pentru a stabili o intalnire, pentru a evalua impreuna cum te putem ajuta sa atingi succesul in afaceri. 

Mentor Capital & Business Advisory is a subsidiary company of Mentor Capital Holdings, a private holding company, operating worldwide for the last 20 years and focusing on international investments in several business segments.

Visit our Holdings company website: www.mc-hldg.com