• mcba linkedin
  • mcba facebook

Mentor Capital & Business Advisory© | All Rights Reserved 2019

SELECTAREA INVESTITORULUI

Consultanta, planificare si pregatire pentru intalnirea cu investitorii

Ai o singura sansa de reusita, nu o rata!

 

Obtinerea investitiilor de la investitori reprezinta o piatra de hotar majora pentru orice afacere aflata la inceput de drum, intrucat pentru multe companii noi este imposibil sa creasca fara aceste investitii. Procesul pentru atragerea unui investitor este destul de complex, iar uneori chiar si posibilitatea de a vorbi cu un investitor este o mare oportunitate si trebuie tratata cu seriozitate de catre orice proprietar de afaceri. Odata ce ai obtinut aceasta oportunitate, nu ai voie sa o ratezi din cauza unei alegeri gresite!

 

Obtinerea unei investitii de la un investitor este un proces captivant, ce necesita un proces de pregatire aprofundata, de la pregatirea terenului (one pager) si prezentarea (pitch deck), pregatirea dosarului pentru investitie la un nivel adecvat si bineinteles, o intalnire directa, fata in fata (show-ul) ce include un proces complet de vanzare, ce va scoate in evidenta afacerea ta in fata altor propuneri ce au fost prezentate aceluiasi investitor.

 

Procesul presupune o serie de intalniri de afaceri cu investitorii, iar un singur pas neprofesionist pe parcursul acestor intalniri, poate duce la stoparea intregului proces si la pierderea investitiei.

In calitate de companie de consultanta de top si societate de investitii de capital privat,  MCBA reprezinta formula ideala a unui consilier profesionist, ce ii indruma pe proprietarii de afaceri pe parcursul procesului de selectie si ii asista in procesul de obtinere a investitorilor doriti.

Serviciul nostru special de pregatire in vederea recrutarii unui investitor include si acopera o intreaga gama de elemente necesare pentru o selectie si o alocare de investitii de succes.

 

The INVESTOR pitch services.png

Serviciile noastre includ urmatoarele:

  1. Cercetarea investitorilor – verificarea potentialilor investitori pe care esti programat sa-i intalnesti.

  2. One pager-ul – Pagina ce te va face sa obtii intalnirea (rezumatul);

  3. Selectia rapida (declaratia de networking sau expunerea de 1 minut);

  4. Show-ul  - Pregatirea intalnirii cu investitorii si executarea selectiei, ce include si o sesiune live de Q&A

  5. Pregatirea intalnirii – sincronizarea, procesul discutiilor, limbajul non-verbal, procesul de vanzare, manipularea audientei ostile.

  6. Negocierea cu investitorii – planul de afaceri, planul financiar, fluxul de numerar, planul ROI si alte documente financiare necesare pentru proces.

  7. Regulile procesului de follow-up. 

  8. Consultari contractuale – reguli comerciale.

  9. Finalizarea procesului de investitii intr-o maniera pozitiva.

 

Proprietarii de companii nu s-au nascut cu talentul de a recruta investitori…acesta reprezinta o trasatura dobandita ce poate fi obtinuta prin intelegerea si invatarea procesului si a modului de gandire al potentialilor investitori si fonduri de investitii.

Este aproape imposibil sa demarezi obtinerea unei investitii fara sa ai cunostintele necesare si toate documentele obligatorii, toate acestea trebuie facute si pregatite la cel mai inalt nivel, odata ce se iveste ocazia. 

Intregul proces si documentatie necesita foarte multe pregatiri din partea ta, ceea ce reprezinta exact tipul de proces prin care MCBA te va ghida, pentru ca societatea ta sa devina mai atractiva pentru investitori. 

 

Pentru mai multe detalii – Contacteaza-ne: